kassa

Horeca kassasystemen gebruiken Big Data

De afgelopen decennia hebben technologische innovaties onze maatschappij sterk veranderd. Denk bijvoorbeeld aan de komst van het internet, de iPhone en Big Data. Big Data houdt in dat geavanceerde hard- en software steeds meer gegevens van consumenten kunnen opslaan en analyseren. Dit is bijvoorbeeld gunstig voor de marketing van een bedrijf. Ook bij horeca ondernemingen vinden Big Data ontwikkelingen plaats.

Technologische innovaties in kassasystemen

Een belangrijke Big Data ontwikkeling in de horeca is de komst van een POS iPad kassasysteem. POS staat voor ‘point-of-sale’, wat inhoudt dat een computer alle goederen en diensten afrekent met een klant. Dit betreft een simpele uitleg van POS. De afgelopen jaren hebben innovaties kassasystemen namelijk steeds complexer gemaakt. Een kassasysteem draait allang niet meer om puur afrekenen en betalen. Zo zijn de meeste versies beschermd tegen storingen en virussen. Ook het uitvoeren van ingewikkelde berekeningen verloopt steeds sneller.

POS kassasysteem vanaf de iPad

Een belangrijke technologische ontwikkeling in de horeca is de komst van POS kassasystemen vanaf iPads. Dit houdt in dat er slechts een kassalade, printer en iPad of Iphone nodig is om de klant te bedienen. In feite is het een mobiel kassasysteem met alles in één. Hierbij kan de kassamedewerker vanaf een punt bestellingen opnemen en doorsturen naar de keuken. Een ander voordeel is dat de bediening het systeem gemakkelijk kan meenemen naar de tafels in het restaurant. Daar ziet de medewerker meteen het menu, en neemt vervolgens in een paar klikken een bestelling op.

De voordelen van de Cloud

Big Data maakt het werken in een horeca onderneming een stuk efficiënter. Het is nu zelfs mogelijk om de onderneming ook buiten de openingstijden te laten draaien. In de zogeheten Cloud worden namelijk alle gegevens en rapporten opgeslagen. Deze software is altijd op het internet beschikbaar, waardoor het mogelijk is om gegevens vanaf elke locatie te bekijken en beheren. Daarnaast bespaart de horeca onderneming kosten omdat de applicatiesoftware niet altijd meer op het kassasysteem gedraaid hoeft te worden

POS kassasystemen en de digitale portemonnee

De Cloud en het POS kassasysteem vanaf de iPad zorgen voor een hele nieuwe klantbeleving. Zo rekenen consumenten steeds vaker hun bestellingen contactloos af met hun mobiel. Op dit moment wordt er nog volop gewerkt aan een koppeling tussen de nieuwe generaties POS kassasystemen en de digitale portemonnee. Naar verwachting zullen steeds meer horeca ondernemingen gebruik gaan maken van Big Data. Het zorgt immers voor toenemende efficiënte en gebruikersgemak.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *